Ya Allah, tiada sesiapa yang dapat mmberi kebahagiaan selain Engkau dan tiada sesiapa yang dapat menghilangkan kesedihan melainkan Engkau.. Sesungguhnya wanita ialah perhiasan dunia. Dan secantik-cantik perhiasan ialah WANITA SOLEHAH. Semulia-mulia kamu disisi Allah ialah mereka yang BERTAQWA.. Sesungguhnya Allah sentiasa bersama dengan orang yang bersabar.. Kasih Sayang Allah mendahului kemurkaannya.. senyum itu sedekah. mungkin apa yg kita anggap buruk itu, adalah baik bagi kita. dan mungkin ap yg kita anggap baik itu, adalah buruk bagi kita.

hope to be like this ,

forewords

Bercerita tak semestinya suka dan duka. Pengalaman tak semestinya manis dan pahit. Saling berkongsi tiada salahnya apatah lagi untuk menasihati..

Wednesday, October 15, 2008

kesederhanaan

hidup ini mmg perlukan kesederhanaan. xperlu nk tamak-tamak. tp, ade sesetgh manusia xbley hidup dgn kesederhanaan. knp? sbb dorang kate idop sederhana niyh xbawa ke mana pown. btol kew? setahu ak, org mcm ni adalah org yg xtahu bersyukur. btol x? allah xbagi kte idop mewah ni bley lpe diri. automatic bley jd tamak. sng je nk buat dosa kn. cbe korg bygkn. org yg miskin pon bley hidup gembira. xsemestinya org yg kaya hidupnya gembira dan tenang. sbb ble kte kaya, ada kereta besar, rumah besar, dn mcm-mcm lg r. sobyk le hutang. akhirnya ak nk ckp : hidup tamak ni bley mmbawa kerugian.

No comments: