Ya Allah, tiada sesiapa yang dapat mmberi kebahagiaan selain Engkau dan tiada sesiapa yang dapat menghilangkan kesedihan melainkan Engkau.. Sesungguhnya wanita ialah perhiasan dunia. Dan secantik-cantik perhiasan ialah WANITA SOLEHAH. Semulia-mulia kamu disisi Allah ialah mereka yang BERTAQWA.. Sesungguhnya Allah sentiasa bersama dengan orang yang bersabar.. Kasih Sayang Allah mendahului kemurkaannya.. senyum itu sedekah. mungkin apa yg kita anggap buruk itu, adalah baik bagi kita. dan mungkin ap yg kita anggap baik itu, adalah buruk bagi kita.

hope to be like this ,

forewords

Bercerita tak semestinya suka dan duka. Pengalaman tak semestinya manis dan pahit. Saling berkongsi tiada salahnya apatah lagi untuk menasihati..





Friday, December 17, 2010

untitled

dear bloggie,

skrg pkul 2 stgh pagi, 18 disember. adushh! ble ckap psal tarikh dn mse, ak msti teringat psal result. beb! 5 hari lg lah. cuak tahp gaban ^&*$%#. harapharap ak dan semua kelahirankelahiran tahun 95 akan mndapat kputusan yg diharapkan. bkan sng , kot. nk kne hepikan makbapak, cekgucekgu/ustaz ustazah , family dan kaum kerabat lah. klau result straight (aminn..) , snang je nk jwab ble org tnye, kan? tp klau byk jenis huruf, nk sebutnye susah. kdang tensi0n jugak dbuatnye ble org tnye "sarah punye result ap?" "dpat brape A?". aduish2x. result ktorg kompom kluar pd tanggal 23 Disember 2010 (msti la). bg kami plajar SAMT Kuala Kubu Bharu ni, kne la pergi sane brbaju kurung lengkap (*bg aspuri, da sdia mklum dgn perkataan 'lengkap' ue.) ak da bercadang mahu pakai bju kurung dan tdung bdang 45" hitam. tp, ad 1 bnde yg lmah nk dgr nih. mama n abg ckap nk ikut. sdgkn asalasal punye plan, aku nk pergi dgn kawan. bru syiookkk! mama ckap "sara pergi la dgan kawan. bia mama n abg dtg naik kete." abg plak ckap "kau naek ktm msti lmbt en. bia ktorg yg ambekkn result ko." ala.. xadil. nk prgi sndiri jgak, tw! berhenti cerita psal result...


act nk cte psal aktiviti ak spnjgpnjg ak x update blog nih. pada ahad ptg pukul 6 ak ke Jerantut , Pahang, Darul Makmur utk membantu along ambik sample sel pipi org asli. huh. msti seram dgr en? firstly mmg cuak gle. terdetik gk dlm hati "org asli ni pkai bju ke?", "dorg thu ckap x?", "dorg dok cmne ea?" n macammacam lagi r. ktorg smpai da mlam. along sewa hotel utk 2 malam. ktorg msuk dn mulakan terjunn tiruk ke atas katil yg sgt empuk. esoknye, ktorg bgun awl sbab along da jnji dgn pgawai hal ehwal org asli ue yg ktorg tggu dye pkul 8 stgh. lpas srapan bru brtolak ke perkmpngan org asli yg pertama, kg paya petai. kt situ ktorg cume mendapat 5-6 sel pipi je.

antare barang yg ktorg bwak

pas2 org ue agkut ktorg g kg paya lintah pulak. ble dgr je, seriusss cuak sgt. byk lintah ke? rupenye nme je action, tp alhamdulillah ak xjumpa seekor pun lintah. cuma jumpe anjing. along ckap dorg anggp anjing 2 mcam mne kte anggp kucing. tp bg kte org islam nih, anjing tu kn najis. najis mughalazah. klau kering xpe. hm. kt kg 2 pun dpt dlam 4-5 je sample. En. Bahri ckap ad 1 lg prkmpgn. kt situ dye ckap gerenti dpat byk sbb situ mmg rmai gle org asli. ktorg pn pergilah. mmg rmai gle. byk rumah. trpkse brhnti satu satu rmah. diorang ni ad yg xd agame, ad kristian, ad cina, n ad jgak islam. tp, nme n muke major macam islam. mustapa, rosli, ateh, ali n byak lg la. rumah diorg bese2 je. ad jgak yg xpkai bju. tp budakbudak lah. hee~ bju diorg koyakkoyak. kesian tengok, tp xley buat ap la. dlam 1 rumah tu ad yg 2-3 kluarga dlm ue. ad jgak geng2 bujang2. yg xley blah ad rmah diorg yg ad ASTRO.

Rumah org asli yg ad ASTRO.!

wow. ak tgok pun mcam nk trkluar da bijik mate nih. jgn menmen. dorg pun maju. org kt kl pun xsmua ad astro. diorg ad kereta, handphone. ad jgak yg twu ckap 'thank you'. cume bhse diorg, kdgkdg ktorg xpham. mcm len mcam plak bunyi nye. hihi. papepun ktorg tlah mndpat 23 sample kot kt situh. sbnrnye bley dpat byk lg, tp along xbwak byk dye punye 'swab'. so, nk xnk kne stop jgak..


slah satu rumah org asli kt situ

mahu pulang..



dan selase kami pulang dgn selamatnye ke Kuala Lumpur. tp snggah dlu Shah Alam ke rumah along. then ktorg pick pakwe dye, abg amir, g sunway piramid. men ice skating. 1st time, kot! mule mule da jtoh skli n trus xjatohjatoh. men ice skating ue kne ad keyakinan pd diri. even klau nk jtuh pun kne try cpatcpat balancekn bdan blek. ak men sorgsorg dn akhirnye brjye mluncur dgn lju. tklah slaju orgorg yg pro kt situ. ktorg mkan nsi ayam kt the chicken rice shop. pas2, ni yg pling ak ske nih. along blnje ak 2 jeans, n 3 bju. hee~ thnks along.,! smuanye RM203.50. mhal en. hepinye dpt mmbli blah tnpe kluarkan sesen pun duit. n then ktorg brtolak ke ampang dan smpai wktu mlam. dan slpas itu, brmulalah tugas harian ak d rumah ini...


jp g, pkul 4 ktorg nk g airport. anta mama. mama nk g padang, indonesia. flight pkul 6. n pkul 8 plak ak, ayim, abg n ayah blik kampung, muar. ahad da blek sini da. kjap je. td da siap packing dah. tu yg sempat tulis entri nih. okaylah. skrg da pkul 3:20 am. ak nk siap2, mndi n tlong mama. nyte. best storie morie d sinih. ngehee~

No comments: