Ya Allah, tiada sesiapa yang dapat mmberi kebahagiaan selain Engkau dan tiada sesiapa yang dapat menghilangkan kesedihan melainkan Engkau.. Sesungguhnya wanita ialah perhiasan dunia. Dan secantik-cantik perhiasan ialah WANITA SOLEHAH. Semulia-mulia kamu disisi Allah ialah mereka yang BERTAQWA.. Sesungguhnya Allah sentiasa bersama dengan orang yang bersabar.. Kasih Sayang Allah mendahului kemurkaannya.. senyum itu sedekah. mungkin apa yg kita anggap buruk itu, adalah baik bagi kita. dan mungkin ap yg kita anggap baik itu, adalah buruk bagi kita.

hope to be like this ,

forewords

Bercerita tak semestinya suka dan duka. Pengalaman tak semestinya manis dan pahit. Saling berkongsi tiada salahnya apatah lagi untuk menasihati..





Sunday, November 20, 2011

almost a year,,

assalamualaikum...
satu tahun

hampir setahun ak mninggalkan bumi SAMT Kuala Kubu Bharu,
hampir setahun ak dah xduduk kt sebelah Hanani Mohamad Arif,
hampir setahun ak mnjadi pelajar Kolej Islam Sultan Alam Shah,
hampir setahun ak belajar hidup tanpa org yg selalu care mcm suatu mse dulu..

xsgke, semua berlalu dgn bgitu cpat sgt. two and half months more before i reach my sweet 17th. is it really 'SWEET'? ntahla. tnpa ak sedari, ak da mnjadi sdikit matang, agaga. matang la sgt, :) . baanyaakk yg da berubah,, banyaak sgt. ak, kawan, persekitaran, semua da berubah. ak, mgkinkah mnjadi lebih baik?? ak pn xbrape pasti jwpan utk soalan itu. kawan? xthula. mmg still cntct, tp still rse lain. mmg still kluar samesame, tp still rse lain. hrmm, mgkin ak ktinggalan dlm apeape yg tlah brlaku. ahaha, sensitif la plak mlam ni, adushh!! mgkin mereka xrse ap yg ak rse. hmm. lain pulak dgn cerita lain, aisehh kasi pening je. xkesahla. ak just nk org kawan dgn ak, dan terima ak seadanya, bukan berkawan kerana kelebihan aku dan bukan xnk berkawan kerana kekurangan aku.. mgkin ak xseperfect mne, xmcm mereka yg lain. semua org bersama. bile ak da prcya kt seseorg, org tu mgkin.. mgkin la.... i think xpayah la hbiskan ayat nih.. rse lg selesa hidup sorg, kwan dgn semua org, wlaupun kdgkdg agk kesunyian. igt sarah, Allah sentiasa ad dgn kau. Dia saje yg memahami hati dan perasaan kau. ceritalah segalanya kedapaNya kerna Dia tidak pernah tidak mendengar cerita kau. kawan, kawan, kawan. stop talking about this. fullstop.

ye, semua berlalu dgn cpat. thun dpan suda jd calon SPM 2012. mcm xcye je. mmg xcye pun. terlalu xcye. amatlah xcye. hishh, stop nonsense. tipulah kalau semua org xnak merasa dduk di atas. semua org nak, semua org hepi. tp, once ble ssorg jtuh, mcmmcm persepsi yg kluar. hidup bgaikan roda.*rsenye semua da boring dgr ayat ni. kdg kite kat atas, kdg kite kt bwah. semua org akan lalui semua tuh. so, jgn terlalu mudah melatah dalam menilai ssorg, semua yg brlaku ad hikmah, okay. dgn semangat, tekad dan azam yg kuat, saya, Siti Sarah bt Noor Alshurdin ingin berusaha bersungguhsungguh utk blajar baikbaik, bekerja keras untuk, untuk, untuk... yes, definitely, for my lovely mama. mama da byk brkorban utk sara. sara akan buat mama hepi dgn keputusan sara wlaupun semua tu xdpat nk blas pgorbanan mama at least, sara still mencuba, kan! insyaallah, klau semua doa ini dikabulkan, jejak kaki utk melangkah ke bumi kanggaru, Australia, semakin cerah. aminn. hanya sbgai peringatan, "balaslah segala jasa ibumu dan siapa yg telah byk berkorban demi kamu.." stop kt sini je la kodd, tgn tgah rajin menaip, hati da ready utk luahkan sgalanye, cumaa... otak ni lmbat nk interpret ap yg ak nk smpaikan.. mogamoga hidup kita dirahmati.....

No comments: