Ya Allah, tiada sesiapa yang dapat mmberi kebahagiaan selain Engkau dan tiada sesiapa yang dapat menghilangkan kesedihan melainkan Engkau.. Sesungguhnya wanita ialah perhiasan dunia. Dan secantik-cantik perhiasan ialah WANITA SOLEHAH. Semulia-mulia kamu disisi Allah ialah mereka yang BERTAQWA.. Sesungguhnya Allah sentiasa bersama dengan orang yang bersabar.. Kasih Sayang Allah mendahului kemurkaannya.. senyum itu sedekah. mungkin apa yg kita anggap buruk itu, adalah baik bagi kita. dan mungkin ap yg kita anggap baik itu, adalah buruk bagi kita.

hope to be like this ,

forewords

Bercerita tak semestinya suka dan duka. Pengalaman tak semestinya manis dan pahit. Saling berkongsi tiada salahnya apatah lagi untuk menasihati..





Saturday, March 17, 2012

good luck generasi kelahiran 1994 (;

bismillahirrahmanirrahim..

assalamualaikumwarahmatullah.

mungkin ni last post utk cuti mac kli nih. semua org tahu result SPM 2011 akan kluar pada tarikh keramat 21 Mac 2012. so, di kesempatan ini, nak ucapkan good luck lah utk semua generasi kelahiran 1994. semoga mndapat keputusan yg trbaik. bagi yg berjaya dicapai sperti yg diharapkan, alhamdulillah.Allah masih beri peluang nak rasa kemanisan kejayaan tuh. bagi yg tak tercapai sperti yg diharapakn, Alhamdulillah juga sebab masih mampu merasa pengalaman sbgai seorang pelajar selama 2 thun d tadika + 6 tahun d skola rndah + 5 tahun d skola mngah = 13 tahun kesemuanya. alhamdulillah, sebab ada org yg xdpat pun nk merasa mnjadi pelajar sekolah, ada yg xsmpat nk hbiskan sekolah smpai tingktn 5. so, bersyukur lah.  semestinya 13 tahun mnjadi pelajar tu penuh dgn plbagai perasaan, gembira, sedih, tekanan, kecewa, excited. tp yg pling xkn lupakan adalah saat duduki SPM kan?? wlaupun saye belum lg lalui SPM tuh, tp sye bole cye. wktu tu lah yg pling best. bila kawan tolong kawan. bila cikgu sungguhsungguh buat kelas pecutan terakhir. bila study soalan ramalan ramairamai. bila solat hajat ramairamai. bila keluar dewan bila habis paper. so, ape pun keputusan yg keluar nanti bersyukurlah. SPM itu sbgai pembuka lembaran yang baru dalam buku yg baru. SPM bukan lah penamat kerana masih banyak lagi yang perlu dipelajari. jadi sedikit nasihat dan tips sebelum ambil result , utk prkongsian.

*pagi2 tu banyakkan selawat dan baca ayat kursi.
*kalau pergi sendiri pastikan salam ibu ayah minta restu dan dipermudahkan segala urusan.
*sebelum diumumkan keputusan, lapangkan dada dan terima dengan hati yang terbuka.
*selepas diumumkan, tak kisah la apaapa pun result yg dapat, ucaplah 'Alhamdulillah' dahulu.
*senyum dan sujud syukur.
*sewaktu pulang, syukur, syukur, syukur.

Straight A+'s
buat AWANNANO94 di SAMTKKB : semoga berjaya. terus majukan SAMTKKB dengan beat keputusan sebelumsebelum nih. dan kepada Siti Nuratiqah Ismail , "saya tahu awak boleh".

buat BATCH56 di KISAS : saya tahu batch 56 boleh buat. semoga KISAS mampu cemerlang dengan gemilangnya. "Batch 56 , Batch SPM terbaik nombor 1 di Malaysia". mudah-mudahan. aminn~




Allahumma rabbi yassir lahum wala tu'assir lahum..

5 comments:

Encik Min said...

yeay :) suke suke :D

Sarah Alshurdin said...

ye2. semoga awak juga berjaya, ye!

aqilahmad said...

semoga Allah dan para malaikat mendoakn kejayaanmu juga sarah alshurdin!

i.Allah~doa senjata orang mukmin!

ama said...

time kasih ye sarah..moge awak peroleh kejayaan dan keredhaanNYA ;) mudah-mudahan kisas sentiase gemilang~

Sarah Alshurdin said...

kak qilah : aminn~ insyaAllah.

kak aman : samasama. insyaAllah. semoga KISAS terus gemilang dgn 5 unique things nye!