Ya Allah, tiada sesiapa yang dapat mmberi kebahagiaan selain Engkau dan tiada sesiapa yang dapat menghilangkan kesedihan melainkan Engkau.. Sesungguhnya wanita ialah perhiasan dunia. Dan secantik-cantik perhiasan ialah WANITA SOLEHAH. Semulia-mulia kamu disisi Allah ialah mereka yang BERTAQWA.. Sesungguhnya Allah sentiasa bersama dengan orang yang bersabar.. Kasih Sayang Allah mendahului kemurkaannya.. senyum itu sedekah. mungkin apa yg kita anggap buruk itu, adalah baik bagi kita. dan mungkin ap yg kita anggap baik itu, adalah buruk bagi kita.

hope to be like this ,

forewords

Bercerita tak semestinya suka dan duka. Pengalaman tak semestinya manis dan pahit. Saling berkongsi tiada salahnya apatah lagi untuk menasihati..

Thursday, December 29, 2011

cadangan aktiviti Tahun Baru..

pergilah...
Wahai pemuda pemudi harapan bangsa,!! Lagi-lagi yang dalam IC dia adalah agama ISLAM, saya rasa saya ada tanggungjawab untuk menyeru korang agar pergi ke ceramah Ustaz Azhar Idrus kat Shah Alam pada 31 Disember 2011 ataupun ke KARNIVAL MAHABBAH IKIMFM & KONSERT MALAM APRESIASI IKIMFM kat Masjid Wilayah, KL. Buktikan yang Allah tak melarang untuk menyambut tahun baru kerana ada cara yang betul untuk berhibur. Tengok bunga api tak menjadi kesalahan, tetapi yang ke konsert tu salah sebab semestinya akan berlaku maksiat yang melampau-lampau. Kesudahannya, ramai bayi-bayi hasil dari 'Tahun Baru' ini akan dilahirkan. Ayuhh! Jadilah Muslim yang bukan sahaja pada nama. Takbirrr!! AllahuAkbar.


*p/s :Moga-moga Allah memberi petunjuk dan hidayah kepada kami semua. amin~

No comments: