Ya Allah, tiada sesiapa yang dapat mmberi kebahagiaan selain Engkau dan tiada sesiapa yang dapat menghilangkan kesedihan melainkan Engkau.. Sesungguhnya wanita ialah perhiasan dunia. Dan secantik-cantik perhiasan ialah WANITA SOLEHAH. Semulia-mulia kamu disisi Allah ialah mereka yang BERTAQWA.. Sesungguhnya Allah sentiasa bersama dengan orang yang bersabar.. Kasih Sayang Allah mendahului kemurkaannya.. senyum itu sedekah. mungkin apa yg kita anggap buruk itu, adalah baik bagi kita. dan mungkin ap yg kita anggap baik itu, adalah buruk bagi kita.

hope to be like this ,

forewords

Bercerita tak semestinya suka dan duka. Pengalaman tak semestinya manis dan pahit. Saling berkongsi tiada salahnya apatah lagi untuk menasihati..





Saturday, December 31, 2011

كل عام و أنت بخير

dear bloggie,


*AKU.CAKAP.AWAL2.YANG.AKU.COPY.PASTE.JE.ENTRY.NEW.YEAR.TAHUN.LEPAS(;igt lg x mksd " كل عام و أنت بخير"? ke da lpe. itu utk ucpan selamat, xkire taun bru, hri rye, gong xi fa cai, deepavali o anythng. tp tjuan ak tulis tuh utk ckp SELAMAT TAHUN BARU. semoga tahun 2012 akan menjadi yg lbih baik dr tahun 2011. sme jgak dgn thun hjrah.

p/s :semoga ak juga mnjadi lebih matang dr dlu.  semoga ak tabah mnghadapi dugaan utk thun ini semoga ak akn mnjadi pelajar yg lebih rajin dari tahun lpas. semoga ak sentiasa dan sentiasa tdak lupa kpd pncipta, pemberi rahmat dan rezeki. semoga ak mnjdi sahabat yg baik. azam taun bru tuh. tp ad 1 lg yg ak nk tnaikn, tp xtertunai. iaitu nk kurus* ak rse ak xbley kurus, cme ak arap taun nih ak mnjdi lbih sihat dn 'fit'. mksudnye makan dgn cre yg btul, sukan, dan aktif. hihi. tahun ni aku dah sweet17 *sweetlah sangaat! tahun ni jugak aku akan menjadi salah seorang daripada berpuluh ribu orang calon SPM2012 yg akn memegang angka giliran BRA10**. tahun ni jugak aku akan menjadi pelajar sekolah buat terakhir kalinya. seriuss. aku harap aku bole enjoy puas-puas zaman persekolahan yang aku mmg sure aku akan rindu bila dah besar nnti. enjoy means, belajar rajin-rajin dan manfaatkan guru-guru yang ada untuk membantu. well, aku jugak harap dapat capai suatu kejayaan yang boleh gembirakan hati MAMA aku. mama yg telah banyak berkorban untuk aku. doakan oke untuk ak 11A+. lepas tuh boleh g Australia.,! aku jgak harap aku lebih rajin dan tak banyak main-main lagi. "hang tu da bes0 sara. tokse nak maing-maing lagi ea!" habis semua dialek aku dah keluarkan. arap jd lbih bersemangat la. 


1.pasal tido dalam kelas, takde lah sampai taknak tido langsung. aku tahu yang budak-budak asrama faham apa yang aku rase klau dah penat sangat. :) terlelap tu mesti lah ad. cuma aku akan kurangkan lah lagi-lagi waktu cikgu ada dalam kelas. 
2.untuk homework pun aku akan cuba siapkan selengkapnya dengan penuh kasih sayang dan keikhlasan. cehh! bagi homework cikgu-cikgu yang tak mintak pun aku akan try siapkan semampu yang mungkin. 
3.untuk kerajinan buat latih tubi sendirian, aku tak berapa berani nak janji. sebab duduk kat skolah aku tuh, aktiviti sgt pack. kadang-kadang kerja sekolah pun xsempat nak siap,latihan sendiri tak terusik. tapi, tapi , tapi.. xsalah klau aku berusaha cari masa ,kan??
4.kes nak ajar orang pun aku harap dan sentiasa harap aku tak pernah nak lupa atau tersombong. maaf awal awal kalau waktu tuh aku betul-betul sibuk atau aku betul-betul tak tahu. oke!
5.bab bagi nasihat atau semangat atau kata-kata atau motivasi untuk kawan, insyaAllah, aku akan cuba tolong semampu yang boleh. doakan aku jadi sahabat yang sentiasa mendengar dan sentiasa ada untuk korang. <3 dan aku harap ada orang jugak yang akan sentiasa ada untuk mendengar aku..
6.yang ni penting. aku harap ada orang yang akan tegur dan nasihat aku bila aku terleka dan lalai dari ingat Allah. ingatkan aku kebenaran dan ajak aku kepada kebaikan. yang ni aku harap sangat...!
7.untuk family pun aku harap agar lebih rapat dan bahagia. especially to my mama <3 i love you more than words after i love Allah n Rasul. you'retheonly and only one my mother. sarah akan pastikan sarah akan buat mama tersenyum dan menangis bangga dengan sarah.doakan sarah jadi anak yang baik dan maaf atas segala kesalahan sarah dalam berkata-kata.T_T
8.Dan kepada semua org, ak mntak maaf jika ak ad mlakukan ksalahan kpd kalian sepanjang thun 2011, and klau ak ad hutang ap2, tuntut je k.!




miss every moment either sweet or bad in MR.2011!!

No comments: