Ya Allah, tiada sesiapa yang dapat mmberi kebahagiaan selain Engkau dan tiada sesiapa yang dapat menghilangkan kesedihan melainkan Engkau.. Sesungguhnya wanita ialah perhiasan dunia. Dan secantik-cantik perhiasan ialah WANITA SOLEHAH. Semulia-mulia kamu disisi Allah ialah mereka yang BERTAQWA.. Sesungguhnya Allah sentiasa bersama dengan orang yang bersabar.. Kasih Sayang Allah mendahului kemurkaannya.. senyum itu sedekah. mungkin apa yg kita anggap buruk itu, adalah baik bagi kita. dan mungkin ap yg kita anggap baik itu, adalah buruk bagi kita.

hope to be like this ,

forewords

Bercerita tak semestinya suka dan duka. Pengalaman tak semestinya manis dan pahit. Saling berkongsi tiada salahnya apatah lagi untuk menasihati..





Monday, January 2, 2012

welcome to my life, hostel.

:)
assalamualaikum.

atau aku perlu cakap waalaikumussalam sbab ak kena balik hostel esok. aihh. memang semangat la jugak. tapi... macam tak 100% ready lagi. Ya Allah, tolonglah diriku ini. aku pun tak brape nak sure dengan perasaan sendiri nih. macam mane lah keadaan bila dah start skolah balik. yang penting, mampukah aku untuk menjawab ujian diagnostik nanti dengan penuh CEMERLANGnya?? tunggu dan lihat je lah. aku bimbang sebab aku rase ramai kawan aku yang pergi kelas tmbhan wktu cuti tuh. aku ni, dok melangut je lah kat rumah. sbab aku nak rehat betul-betul. takot thun ni xsempat lgsung nak rehat memandangkan kehidupan sebagai pelajar form 5 di kisas ni terlalu 'pack' dgn aktiviti nya. sekolah 6 hari seminggu.*umpamanya sahaja. lagi-lagi dengan manusia yang terlalu rapat dengan buku nih, sampai xboleh nak berenggang langsung. risau nih. tak pe, ak percaya Allah akan bagi aku waktu yang lebih berkat. oke. just wanna say good luck for your 'seventeen' life. good luck for your hostel life too. Allah always here for us.

Good Luck!






p/s : study smart , work hard and smile...

No comments: